El Camino - 11. nap

2019.04.08

Belorado - Agnés 27.4 km, szintkülönbség 1000 méter, elégetett kalória 1300, 7,5 óra

Mielőtt nekivágnánk a napnak, szeretném megköszönni mind a 2500!! embernek, akik nap nap után követnek és, akiknek remélem mindennap csalok egy kis mosolyt az arcukra. Utoljára az adóhatóság szentelt nekem ekkora figyelmet, szóval nem semmi, hogy ennyien vagytok. Köszönöm.

Tegnap este a menühöz lehetett választani vizet vagy bort, szóval miközben a bort szürcsölgettem, odajött hozzám egy zarándoktársam, aki elmondta, itt neki ezzel a nappal véget ért az út. Látta, hogy egész héten ez lesz, ezért haza megy. A mai nap folyamán sikerült megbizonyosodnom róla, hogy jó páran döntöttek hasonlóan, mert megtizedelődtünk és sokan stoppolva jutottak el a következő állomásra. Tényleg nagyon rossz idő van tegnap óta és megértem azokat, akik így döntenek, ugyanakkor vigasztalhatatlan lennék, ha a körülmények miatt feladnám, hiszen ez egy zarándokút. Nem készültem wellness hétvégére. Az eső, a szél, a hideg és néha a hó nélkül is nehéz az út mind lelkileg, mind testileg, de talán ez a lényege, hogy túltegyünk önmagunkon. Ettől függetlenül engem is idegesít, amikor valaki azt mondja, fel a fejjel, az utolsó héten már jó idő lesz. Ilyenkor ez az arckifejezésem: ???

Ez teljesen olyan, mint amikor egy 150 kilós faszi, ugyanannyi arannyal a nyakában, a jacuzziban áztatva magát, felönti a 200 000 Ft-os whiskey-t kólával és odaböki neked, hogy a pénz nem boldogít.

A 4 hét El Caminoból az utolsó héten jó idő lesz, mondja ezt a meleg radiátoros lakásban, forrócsokit kortyolgatva.

IMG_20180408_111322.jpg

Azzal a pár emberrel, aki maradt, az időjárás miatt úgy mentünk, mint egy gyászmenet. Mindenki lehajtott fejjel, dagonyázva a sarat, elgondolkodva haladt Agés felé. Alto de la Pedraja után már kezdtem kétségbeesni, hogy ma azt kell írnom nektek: "Technikai okok miatt a mai nap elmarad", hiszen, ha nem történik semmi, miről írjak, azonban az út ma sem hagyott cserben. Úgy gondoltam, egészen mostanáig, ha egyszer visszajövök, az öreg fejjel lesz, mert szeretném tudni, mennyit változtam és a mostani gondolataimat összehasonlítva az akkoriakhoz, levonjam a konklúziót, azonban ma rájöttem, hogy az izgalmas emberek és a sztorik miatt fogok visszatérni, bár először tudjuk le ezt az utat. Szóval tocsogva a sárban haladtam előre, reménykedve, hogy valami csak történni fog velem, erre megjelent mellettem egy kanadai úriember. Jöttek a szokásos kérdések, "Honnan jöttél?; Miért jöttél?; Mivel foglalkozol?" majd az utóbbira az a válasz érkezett, hogy egy szexshop üzlethálózat vezetője. Erre felkaptam a fejem és megkérdeztem, melyik a legkelendőbb eszközük? Gondoltam majd azt mondja a vibrátor és folytatjuk tovább az időjárással, de legnagyobb meglepetésemre azt mondta:

- A here szorító. - hozzáteszem, ezt el is kellett mutogatnia, mert hiába szórakoztatóak az angol órák a tanárommal, erre a szóra nem terjedtek ki a Headway könyvek.

Elnézést kértem a tudatlanságom miatt és megkérdeztem mégis mit élvez egy férfi a here szorítóban.

- Nem tudom, nem szoktam kipróbálni a termékeket. Nem mindet. Nekem ezek a dolgok már teljesen hétköznapiak.

Erről a szóról az jutott eszembe milyen élethelyzetek lehetnek egy szexshopban, ami nekik már teljesen hétköznapi, nekünk meg még szokni kell, erre bevillant egy kép, ahogy a gyakornok srác megkérdezi főnökét, hogy:

- Hé főni, most érkezett 100 db pink színű szopóálarc, hova tegyem őket?

- Tedd le Bélukám a pénisz pumpák mellé, majd később megszámolom, mert a múltkor is 10 db vibrátorral kevesebbet hoztak. Ja és hallom ma van az asszonnyal az évfordulótok, kapj le egy ehető bugyit a polcról és mára végeztél.

Elmondta még, hogy megmászta az Everestet, tandem pilóta és síelni is szeret. Ezek után megkérdezte rólam mit lehet tudni. Hát, - mondom -, nekem van egy kutyám és, ha nagyon bevadulok, akkor egy csipet borssal többet teszek a húslevesbe.

Egész úton boltot kerestem a szememmel és, amikor már kezdtem elfogadni, hogy a spanyolok nem főznek, láttam egy táblát, amire rá volt írva, hogy "SUPERMARKET", a teli polcos üzletről készült képekkel. Na, gondoltam, végre be tudok vásárolni, ezért 3 km/óráról felkapcsoltam 3,5-re és elindultam arra, amerre a tábla mutatott. Egy lepukkant ház rozoga fa ajtaja fölé volt helyezve a felirat, de nem keseredtem el, mondván a látszat néha csal, és bementem. Reménnyel teli szemeim egy csapásra kikerekedtek, amikor azon túl, hogy kettőt léptem véget ért a "SUPERMARKET", teljesen üres volt.

Egy fiatal srác előjött egy műanyag ajtó mögül és látva az arcmimikámat, elmondta, hogy előbb készült el a tábla, mint ki tudtak volna nyitni, úgyhogy, akik utánam jönnek a Caminora, azoknak elmondom, hogy Agés előtt lesz lehetőségük bevásárolni.

Ameddig itt írok a szemét Real átvette a vezetést az Atlético ellen. Erről jut eszembe, szeretnék szabadnapot kérni tőletek 14-ére, mert Barcelona meccs lesz és, ha azt megnézem, meg pihenni is szeretnék, nem lesz időm írni.

Hopp, kiegyenlített az Atletico.

Aki spórolni szeretne, annak javaslom San Juan de Ortegaban szálljon meg, mert itt Agésben 10 euró alatt nincs ágy.

Egész úton éreztem, hogy feszül a bal térdemnél, de elnyomta a kíváncsiságomat a jobb lábfejem fájdalma. Amikor behúztam magam a szállásra, elmentem lezuhanyozni, ahol elszörnyedve vettem tudomásul, hogy sárgadinnye méretűre dagadt az egyébként normál esetben öklömnyi méretű térdem. Napok óta nehezen tudtam behajlítani, mert minden alkalommal szúró fájdalmam volt, de úgy néz ki ma a fájdalom helyett dagadással hívta fel magára a figyelmet. Most jegelem és remélem holnapra lelohad.

Ronaldo mit használ, hogy 20 km futás után is ugyanúgy áll a haja?