Szerkesztés alatt... bocsika

Készülünk Ausztriába

Mik a teendők elindulás előtt, után és amikor már kint vagy. Mennyibe fog ez kerülni és úgy egyébként mire számíthat az ember nyugati szomszédainknál

Hotel 1

Amikor odaértünk már nem volt ennyire behízelgő a modora. Engem egyáltalán nem is kérdezett semmiről, mint később kiderült azért, mert én szobalány voltam, tehát olyan munkát végeztem, amit egy jobb képességű majom is el tudott végezni

Hotel 2

Ennél a szállodánál már az elején tudtam, hogy nem lesz minden rendben. Először is az első 4 e-mailben folyton arról írt, milyen jó náluk dolgozni és mennyire megbecsülik az alkalmazottakat. 

Hotel 3

Akkor léptünk be a hotelbe, amikor az öreg (csak így hívjuk, meg Chef-nek), kipirult arccal, ordítva számolta a pincér kolléga helyesen elvégzett fekvőtámaszainak a számát.

Arbeitslosengeld

Kell a Bestätigung (igazolás, miszerint visszamegyünk dolgozni a következő szezonra) az Arbeitslosengeld-hez (Munkanélküli).

Rólam
Ausländer

 

Amióta 2015-ben felszálltam egy folyami hajóra dolgozni és világot látni, valami izgalmasabbat átélni, azóta keresem az újabb kalandokat, utazásokat és kihívásokat.

Az oldal elsősorban a Camino miatt jött létre, segítségnyújtás céljából azoknak, akik szintén készülnek az útra. Másodsorban azoknak, akik úgy döntöttek nekivágnak a külföldi munkavállalásnak és hajóra szállnak, Ausztriába mennek, esetleg Málta a célpontjuk.

 

© 2023 by Horváth Virág

Legyél az elsők között, akik értesülnek az új bejegyzésekről
  • White Facebook Icon