Piszkos anyagiak

Ami a piszkos anyagiakat illeti. A mi fizetésünk akkor még 800 euró volt havonta. Ma már egy szobalány 1000 eurót keres a folyami hajón. Talán kevésnek tűnik ennyi munkáért cserébe, de a szállás és az étel ingyen van, így az egészet félreteheted, ha akarod, ami persze nem fog menni az említettek miatt, de azért hajrá. Ennek ellenére is kevésnek érzem, ráadásul az ennivalóhoz nem kell nagy reményeket fűzni. Ehetőnek, ehető, az rendben van, de sokszor nem tudod mi az, amit éppen fogyasztasz. 
A borravaló kb. annyi, amennyi a fizetésed. A szobákban nekem mindig hagytak legalább 5 eurót, de inkább 10-et. Ha az előbbivel számolunk, akkor az 15 szobánál, elutazásnál 65 euró. Mivel hetente van utasváltás így egy hónapban négyszer számíthatsz erre a pénzre, ami így összesen 260 euró. Ezen felül naponta is hagynak a vendégkabinokban pénzt, az kb. 100 euró havonta. 360 eurónál tartunk. Hetente kapod a közös borravalót, amit a vendégek a recepción hagynak elutazáskor, megköszönve ezzel a teljes személyzet munkáját. Az elején 200 euró körül mozgott ez az összeg a vége felé már a 150 volt a biztos. Számoljunk inkább heti 150-nel, így csak kellemes csalódás érhet. Az 600 euró, tehát 960 összesen.
A fizetéseddel együtt majdnem 600 000 Ft-ot tudsz félretenni, ha nem jársz ki bulizni Bécsben, nem dugdosol sztriptíztáncosok bugyijába vagy testnyílásaiba 10 eurósokat, nem cigizel és nem iszol.
Röviden, ha kalandra vágysz, pénz kell, ismerkedni szeretnél, esetleg csak feszegetnéd a saját határaidat vagy mind a négy egyszerre, akkor ez a hely neked való. Nagyon sok dolog történt és bánom, hogy nem jegyzeteltem. Nyelvtanulásnak, életpróbának, akaraterő fejlesztésnek és önbizalomnövelésnek tökéletes. Rengeteg helyet láttam, rengeteg embert megismertem. Amikor leszállsz, úgy érzed